Будь патріотом – підтримай футбольний клуб «Тернопіль»

23 Лип 2012 / 08:57 | Переглядів: 2405

ФК Тернопіль - гравець

У фізкультурно-спортивному житті нашого міста відбулися важливі події. Професійна футбольна ліга (ПФЛ) України атестувала муніципальну команду ФК "Тернопіль" для участі у другій лізі вітчизняного чемпіонату. Місцеву оновлену спортивну арену включили до реєстру дванадцяти стадіонів України, на яких можна проводити ігри команд Прем'єр-ліги. Своїми враженнями від цих подій поділився міський голова Тернополя Сергій Надал.

"Набуття ФК "Тернопіль" професійного статусу дасть змогу активувати місцеві спортивні таланти. Гра муніципальної футбольної команди сприятиме розвитку дитячо-юнацького спорту загалом, - відзначив Сергій Надал. - Починаючи з сезону 2012-2013 років, наш футбольний клуб гратиме у другій лізі професійного футбольного турніру. ФК "Тернопіль" пройшов атестацію в ПФЛ за усіма критеріями. У нас є належна інфраструктура - стадіон і навчально-тренувальна база повністю відповідають професійним вимогам. А наявність спортивної школи і спеціалізованих класів у навчальних закладах сприятиме поповненню резервами головної команди".

Місто сьогодні утримує свою футбольну команду, за яку грають винятково місцеві хлопці. "За прикладом кращих світових клубів у нас діє багаторівнева система професійного росту і кар'єри. Вершиною є ФК "Тернопіль", - сказав Сергій Надал. - Юнаки проходять футбольний вишкіл через учнівські команди шкіл №30 та №13, ДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту, студентську команду "Тернопіль-Педуніверситет" та колектив, який бере участь в аматорських першостях краю і України. Зі зміною керівництва профільної спортшколи ми унеможливили безкоштовний відтік футбольних талантів за межі міста".

Упродовж останніх п'яти років ФК "Тернопіль" досягнув успіхів майже в усіх турнірах, в яких брав участь. Муніципальна команда нашого міста чотири рази підкорювала вершину футбольної першості краю (2007, 2009, 2010, 2011 рр.), двічі завойовувала почесний трофей Кубка області (2009, 2010 рр.), чотири рази здобувала Суперкубок Тернопільщини імені І. Вишневського (2008, 2010, 2011, 2012 рр.). У гравців ФК "Тернопіль" є також вагомі здобутки на міжнародній і всеукраїнській аренах. Три роки тому вони стали чемпіонами Європи серед студентів, а в 2010 році здобули бронзові нагороди цього турніру. Футболісти ФК "Тернопіль" також тричі завойовували "срібло" чемпіонату України серед студентів (2009, 2010 і 2012 рр.) і виборювалили "бронзу" (2007 р.).

Муніципальна команда уже переросла рівень аматорського футболу. Наступний поступ ФК "Тернопіль" можливий лише за його участі у Чемпіонаті України з футболу серед команд другої ліги. Однак для успішного виступу у професійному турнірі наша команда потребує допомоги місцевої влади і громади. "Для цього необхідно залучити від 4 до 6 мільйонів гривень. Це будуть винятково кошти спортивних меценатів, - наголосив міський голова Тернополя. - Міська рада профінансувала головні напрямки створення професійного футбольного клубу. Через засоби масової інформації закликаємо місцевих підприємців підтримати коштами ФК "Тернопіль", для його повноцінного функціонування на професійному рівні".

Тернополю потрібна футбольна слава і видовищні ігри. Таким є очікування тернополян. Нашій громаді потрібні перемоги і нові чемпіони. Тримаємо кулаки за наших хлопців. Бажаємо їм розкрити у чемпіонаті свій спортивний талант. Кожному футболісту зичимо здоров'я, натхнення, наполегливості, повної самореалізації у чудовій командній грі!

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.