2014 рік на Тернопільщині пройде під знаком білих черемх

17 Бер 2014 / 16:22 | Переглядів: 3392

володимир вихрущ

А білі черемхи мов долі дівочі
Стоять серед гаю в обіймах весни
Над ними блакитність і зоряні ночі
І мрії казкові забілені в сни.

У Тернопільській області 2014 рік проголошено роком видатного поета, доктора економічних наук, члена спілки письменників України Володимира Павловича Вихруща. З відповідною ініціативою виступив депутат Тернопільської обласної ради Володимир Бобко.

Уродженець Тернопільщини, Володимир Вихрущ залишив по собі величезний спадок із понад сотні виданих наукових праць та 25 збірок віршів та пісень, багато з яких перекладено іноземними мовами. Ми досі заслуховуємось його піснями, музику до яких написали композитори Анатолій Горчинський, Микола Колесса, Володимир Верменич, Юлій Мейтус, Андрій Кушніренко, Анатолій Кос-Анатольський, Юрій Кіцила, Мирослав Скорик та ін. Напевне немає тернополянина котрий не чув би його "Білі черемхи" чи "Тернопіль вечірній".

Володимир Вихрущ - лаурет літературних премій ім. братів Лепких та ім. Іванни Блажкевич.

Нагадаємо, нещодавно виконавчий комітет Тернопільської міської ради до дня його народження встановив меморіальну таблицю на будинку, де колись жив поет по вулиці Замковій у Тернополі.

фото http://www.odb.te.ua/?menu=info&id=458

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.