У Тернополі започаткують міжнародний конкурс піаністів

27 Чер 2016 / 01:44 | Переглядів: 2174

У Тернополі започаткують міжнародний конкурс піаністів

Форум, на який прагнуть зібрати піаністів з усього світу планують провести у Тернополі. Міжнародний конкурс імені Франца-Ксавера-Вольфґанґа Моцарта - сина всесвітньо відомого композитора і музиканта-віртуоза Во́льфганга Амадéя Мо́цара зініціював під час відвідин нашого краю виступив народний артист України, ректор Національної академії мистецтв ім. М.Лисенка Ігор Пилатюк.

Пан Ігор - уродженець Бучача, випускник Тернопільського музичного училища ім. С.Крушельницької уже не один рік мріє привернути увагу не лише України, а і Європи до музичного мистецтва завдяки проведенню конкурсу юних обдарувань пам'яті відомого європейського піаніста. Цю ідею він планує втілити навесні наступного року у місті, яке дало йому першу професійну музичну освіту.

Для проведення такого рівня конкурсу, за словами його ініціатора, необхідний високопрофесійний музичний інструмент - фортепіанно-рояль, сприяти у придбанню якого для музичного училища ім. С.Крушельницької обіцяє обласна влада.

Тож, завдяки реалізації цього проекту, Тернопіль може стати одним із музичних центрів не лише України, а й усієї Європи.

Ірина КУПРАТА.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.