У Тернополі створили клуб українсько-індійської співдружності

26 Вер 2017 / 22:31 | Переглядів: 2437

Яніна Чайківська Санскріті 2

У Тернополі клуб українсько-індійської співдружності назвали "Санскріті". Його ініціаторка - журналістка Яніна Чайківська не перестає дивувати своїми ідеями. Ось і зараз, працюючи прес-секретарем Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського, запропонувала надзвичайно цікавий і важливий проект, який підтримав ректор ТДМУ Михайло Корда.

"У час, коли світ стає все відкритішим, - каже Яніна, - варто зробити крок назустріч всім змінам і новим можливостям. Сьогодні в Тернополі зростає кількість студентів з Індії, які мають зацікавленість у вивченні української культури і бажання краще адаптуватися до умов проживання в Україні, знайти тут нових друзів. З іншого боку упродовж останніх 10 років значно зросла кількість тернополян, які вивчають духовні практики Індії, захоплюються індійською кулінарією, культурою та іншим. Відповідно назріла необхідність створення об'єднавчого осередку у формі клубу українсько-індійської співдружності, назва якому "Санскріті". Чому співдружності? Тому що це слово в українській мові передбачає співучасть усіх учасників у створенні сприятливих умов для дружби і її підтримки. "Санскріті" у перекладі із санскриту означає "культура". Культура - поняття об'ємне, широке і глибоке, оскільки воно передбачає не тільки мистецькі твори, а й культуру спілкування, культуру вживання їжі, культуру стосунків і багато іншого".

null

Однозначно, що у майбутньому така співпраця допоможе студентам, які приїхали на навчання до нашого міста з Індії, краще адаптуватись у новому для них середовищі. Саме з цією метою в університетській бібліотеці було презентовано один з проектів клубу українсько-індійської співдружності - мовну школу. Це чудова можливість для індійських студентів краще вивчити українську, а для всіх охочих - гінді. Допомагали втілити цю ідею в життя Varsha KashyapiSubham Bharti. Того дня всі присутні на цьому чудовому заході знайшли нових друзів. Планів і задумів в учасників клубу Українсько-індійської співдружності попереду чимало.

null

Валентина СЕМЕНЯК,

Фото автора.


Джерело -http://www.tenews.org.ua/post/view/1506426744-u-ternopoli-klub-ukrainsko-indiyskoi-spivdruzhnosti-nazvali--sanskriti

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.