У Тернополі розпочав роботу Всеукраїнський скульптурний пленер «Камінь. Алегорія»

22 Лип 2013 / 16:25 | Переглядів: 2909

скультпура

З 22 липня по 1 серпня у Тернополі проводиться Всеукраїнський скульптурний пленер "Камінь. Алегорія", приурочений до Дня міста. В рамках пленеру, 12 скульпторів з усієї України виготовлять для Тернополя 12 дивовижних скульптур, які будуть розміщені у парку "Топільче" - від ТЦ "Орнава" до вулиці Дружби.

"Уже сьогодні до Тернополя починають з'їжджатися скульптори з усієї України, - розповів Олександр Смик, начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради. - В рамках проведення Всеукраїнського скульптурного пленеру "Камінь. Алегорія", скульптори приїдуть з Червонограду, Львова, Києва, Кам'янець - Подільського, Рівного".

Скульптори щодня працюватимуть у парку "Топільче", де виготовлять 12 скульптур.

"Учасникам пленеру від 25 до 60 років, є навіть одна дівчина, вона з Києва, - зауважує Олександр Смик. - Працюватимуть скульптори щодня, камінь ми уже привезли поставити у парку в районі зоологічного куточка. Тому кожен бажаючий зможе підійти і подивитися як створюється скульптура".

Останній пленер скульпторів проходив у Тернополі кілька десятків років тому.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.