У Криму відкрився єдиний в Європі парк левів

23 Кві 2012 / 08:41 | Переглядів: 2180

парк левів

Сафарі-парк "Тайган" - єдиний у Європі парк левів - відкрився в суботу в Криму. Більше 1,5 тисячі тварин, серед яких 54 лева і єдина пара жирафів в Україні, оселилися у степовій частині півострова, в Білогірському районі.

"В Європі ніхто стільки левів не зосереджує не тому, що їх складно зібрати, а тому, що складно прогодувати. Одному леву потрібно 7-10 кг м`яса на день", - сказав журналістам власник парку "Тайган" і ялтинського зоопарку "Казка" Олег Зубков.

Сафарі-парк створювався 6 років. Він займає 32 гектари землі.

"Цей чудовий об`єкт приверне до себе багато туристів, ми покажемо красу степового Криму: поряд знаходиться Біла скеля і водосховище, звідси видно передгір`ї", - зазначив на відкритті "Тайгана" голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов.

Відвідувачі парку, який в середині цього тижня за рішенням кримського парламенту отримав статус об`єкта природно-заповідного фонду півострова, зможуть пройти по залізних мостах висотою близько 4 метрів і поспостерігати за життям левів. У майбутньому туристи зможуть погодувати хижаків м`ясом, а також пограти з дитинчатами левів. На території "Тайгана" розташований зоопарк, в тому числі є спеціальний куточок для дітей.

Крім того, в сафарі-парку розташовані кафе і готель, який надасть послугу "левеня в номер". "Прокинулися вранці, а ваш коханий підметушився, заплатив 100 гривень, і вам принесли левенятко пограти, зробити фото", - сказав Зубков.

Джерело: unian.net

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.