У бібліотеці навчали основам безпеки

15 Тра 2014 / 15:48 | Переглядів: 2675

діти садок садік безпека вихователь

Ми живемо у час великих перемін, коли події, що відбуваються довкола, усе частіше змушують хвилюватись за здоров'я та життя близьких та дорогих серцю людей. Діти - наше майбутнє і ми, дорослі, повинні зробити усе, щоби вберегти і захистити їх від різних небезпек.

Ознайомлення дітей із правилами безпечної поведінки з раннього віку виховує навички правильних рішень у надзвичайних ситуаціях.

Дружнім колективом завітали учні 3 класу ТНВК №1 до відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Тернопільської обласної бібліотеки для дітей на презентацію книги "Казкові рятівники", а також для того, аби дізнатись імена переможців конкурсу малюнків "Надзвичайні ситуації очима дітей".

На заході були присутні Олександра Василівна Вавришко - методист Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області та Марія Миколаївна Кокіс - головна медсестра обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

На початку заходу ведуча Галина Стецій запропонувала діткам пригадати надзвичайні ситуації, свідками, чи учасниками яких, можливо, доводилось бути комусь із них. Школярі із захопленням слухали розповідь Олександри Василівни про історію створення книги, авторами якої стали діти - учасники конкурсу дитячо-юнацької творчості "Безпека в житті-життя в безпеці" . Талановиті роботи дітей, до створення яких юні художники підійшли з абсолютною серйозністю, вразили організаторів творчих змагань. За результатами конкурсу третє місце розділили між собою аж троє учасників, а саме: учень 4 класу Пелішко Олег, третьокласники Вівчар Віталій та Вовчар Софія. На другій сходинці опинились учні 4класу Тлумацька Віта і Куцинда Любомир. Переможцем конкурсу став Сильвестр Козурак . Хлопчик розповів, що ідея створити малюнок на тему безпечного поводження з електроприладами виникла у нього блискавично. Саме електрика дарує відчуття комфорту у кожній домівці, але неправильне поводження з носіями електроенергії може призвести до негативних наслідків. Цікаве бліц-опитування на тему безпечної поведінки у надзвичайних обставинах провела зі школярами головна медсестра обласної організації Товариства Червоного Хреста Марія Кокіс. Учасники тесту відповідали на різноманітні запитання, пов'язані із безпечним поводженням на воді, у приміщеннях, пригадали правила дорожнього руху, а також зрозуміли, що спілкування з незнайомими людьми краще уникати. Діти виявились дуже кмітливими, знали відповіді практично на усі запитання гості. Олександра Вавришко вручила дипломи усім фіналістам конкурсу. Приємний сюрприз для дітей підготували працівники організації Товариства Червоного Хреста - і призери і усі учасники конкурсу малюнків на тему безпеки життєдіяльності, отримали у подарунок м'які іграшки. Класний керівник 3класу ТНВК №1 Недубенко Марія Богданівна вважає, що бесіди із школярами на тему безпеки життєдіяльності є не менш важливими, як планові заняття. Участь у таких заходах допомагає швидше зорієнтуватись у надзвичайних обставинах, при потребі допомогти собі та іншим.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.