Тернопільські книгозбірні передали Арт-буки бійцям АТО

01 Жов 2017 / 20:54 | Переглядів: 2067

Тернопільські книгозбірні передали Арт-буки бійцям АТО

Традиційно під час фестивалю "Бібліофест", приуроченого Всеукраїнському дню бібліотек, книгозбірні Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи презентують арт-буки. Цього року вже сьомий захід відбувся під гаслом "Бібліотечний тренд Файного міста", 0 повідомляєДень..

Щоразу ці, без перебільшення, витвори мистецтва стають цікавішими, креативнішими в оформленні і на Всеукраїнських форумах вони в центрі уваги, - наголошує директор Тернопільської ЦБС Світлана Козелко. Тепер в центральній міській бібліотеці можна побачити книги-рукотвори у вигляді вінілової платівки, друкарської машинки, валізи, яскравої скриньки з рогози, пазлів, поштових конвертів і навіть колиски з лялькою-дитиною в українському стилі. До виготовлення арт-буків долучилися народні майстри і пересічні читачі бібліотек.

Основний акцент - на патріотичну тематику - Українські Січові Стрільці, УПА, АТО. Над цими книгами працювали майстер з витинанки Галина Дудар, знана тернопільська вишивальниця Світлана Галущак, художники і вишивальниці Вікторія Кривоніс і Євгенія Войнарська, майстер народної творчості з художньої вишивки і художнього войлоку Тетяна Охрицька, яка зробила обкладинку до арт-бука "З героїчного коріння забуяли сходи". Більша його частина присвячена учаснику АТО, професору Тернопільського національного економічного університету, експерту "Дня" Миколі Лазаровичу, а також - загиблому Герою Віктору Гурняку -фотокореспонденту, волонтеру, добровольцю24-го батальйону територіальної оборони "Айдар"Міністерства оборони України,пластуну і всім, хто поліг за Незалежність України. Саме ці арт-буки передасть в зону АТО українським солдатам меценат тернопільських бібліотек, підприємець Ольга Колос, яка надає допомогу бійцям.

Загалом за три дні в рамках цьогорічного "Бібліофесту-VІІ" "Бібліотечний тренд Файного міста" відбулося півсотні подій - презентації, флешмоби, креативні, піжамні читання з відомими тернопільськими письменниками, виставки, майстер-класи, літературні імпрези, бібліоподіум "Дефіле книжкових красунь". Знаковим було відкриття УРБАН-бібліотеки на базі книгозбірні №7.

Як зазначали організатори, такий бібліотечний фестиваль наразі єдиний в Україні.

Лариса ОСАДЧУК,


Фото Михайла УРБАНСЬКОГО

Джерело-https://day.kyiv.ua/uk/news/011017-art-buky-ternopilskyh-bibliotek-peredadut-biycyam-v-zonu-ato

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.