Смачні частунки і майстеркласи чакають на гостей "Галицької дефіляди" в Тернополі

09 Лип 2015 / 17:42 | Переглядів: 1652

дефіляда

Етно-гастрономічний фестиваль "Галицька дефіляда" уже вчетверте відбудеться у Тернополі. Пройде цього разу він пройде у парку ім. Т.Шевченка з 10 по 12 липня.

На тернополян та гостей міста традиційно чекають нові кулінарні рекорди, серед яких у п'ятницю, 10 липня, буде готуватися рибна юшка. Також в усі дні фестивалю для відвідувачів кухарі будуть проводити майстер-класи з приготування різних галицьких страв, якими також будуть частувати присутніх.

Рекордним цього року стане найдовший гостинний стіл, за яким уже у останній день фестивалю організатори пригощатимуть маленьких тернополян смаколиками. Показовим буде також процес тріпання пасічниками меду зі стільників.

"Вперше у Тернополі ми організовуємо фестиваль галицьких музик, які забавлятимуть відвідувачів фестивалю впродовж двох днів, - розповідає один із організаторів Олег Макогін. - Дивуватимемо ще й цікавою розважальною програмою. Наприклад, буде представлена виставка робіт відомого скульптора, який працює з металом Сергія Кузнєцова. Він же виготовляє візитну картку фестивалю - декілька метрового українського козака, справжнього воїна".

Також на фестивалі чекає більше десяти майстер-класів народних ремесел, таких як гончарство, виготовлення ляльок-мотанок, флористики, а ще танцювальні майстер-класи, спортивне та дитяче містечка. Пропонуються для гостей відвідати ще й патріотичні читання, фотовиставки тернопільських фотографів, майстер-клас із бойового гопаку, а також перегляд патріотичних фільмів під відкритим небом.

Зазначимо, що організаторами фестивалю "Галицька дефіляда" виступає громадська організація "Гільдія рестораторів Тернополя".

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.