Пам'ятну табличку Кузьмінському вчеплять на будинку, де була написана пісня «Файне місто Тернопіль»

01 Чер 2015 / 12:54 | Переглядів: 2552

Смик Олександр Перемога

Фото: Яніна Чайківська На фото: начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради, ідейний натхненник фестивалю Олександр Смик.

У Тернополі з'явиться пам'ятна дошка Сергію Кузьмінському, який був лідером гурту "Брати Гадюкіни". Дошку почелять на тому будинку, де була написана пісня "Файне місто Тернопіль".

Розташований він відразу за пам'ятником І. Франку. За словами заступника міського голови з гуманітарних питань Олександра Смика, саме там й була написана відома пісня, яка стала візитівкою нашого міста.

- Саме у будинку за пам'ятником Івана Франка і жив Сергій Кузьмінський. Там він написав цілу купу відомих нам пісень, зокрема і пісню "Файне місто Тернопіль. Нагадаю, що учасники гурту підписали договір з міським головою Сергієм Надалом про передачу невиключних майнових прав місту на музичний твір "Файне місто Тернопіль". Також гасло "Файне місто Тернопіль" відтепер є офіційним брендом міста. До цього це була лише народна назва, - розповів заступник міського голови Олександр Смик.

Нагадаємо, що тепер Тернопіль має право на використання, відтворення та публічне виконання пісні "Файне місто Тернопіль", а також використовувати назву пісні як офіційний бренд.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.