На знаменитий тернопільський годинник подивилось 100 тисяч людей

25 Чер 2015 / 10:46 | Переглядів: 2591

Кована лавка навкого тристороннього годинника

Більше 100 тис. людей уже подивилися через веб-камеру на окрасу Тернополя - трьохсторонній годинник, трансляція із якої ведеться на сайті http://webcam.te.ua/. А встановили відновлений унікальний годинник у місті менше року тому - лише у вересні 2014 року.

Подібний годинник стояв у центрі Тернополя ще за часів Австро-Угорщини та Польщі та був знищений під час воєнних дій навесні 1944 року. Точну копію історичного годинника, повна висота конструкції якого становить 6,45 метрів відтворив майстер-годинникар Олексій Бурнаєв. А ініціатором встановлення годинника став міський голова Тернополя Сергій Надал.

"Мені дуже приємно, що тернополянам сподобався годинник і сьогодні біля нього щодня зустрічаються десятки людей, гуляють батьки з дітьми та відпочивають старші покоління тернополян", - зазначає Сергій Надал.

Нагадаємо, тернопільський годинник є унікальний. Адже він другий у світі тристоронній. Перший подібний витвір розташований у французькому місті Ам'єні, який був споруджений наприкінці XIX століття та на сьогодні налічує чотири рівні з багатьох деталей. Ще на стадії розробки французький сайт включив відновлений старовинний тернопільський годинник до "Спадщини світового годинникарства".

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.