На Тернопільщині лемки вшанували Героїв АТО та «Небесну сотню»

03 Сер 2015 / 09:11 | Переглядів: 3158

лемки

На Тернопільщині пройшов фестиваль "Дзвони Лемківщини".

Щорічно на два дні урочище Бичова перетворюється на містечко лемківської культури. У ці дні творчі колективи з різних куточків України та з-за кордону прославляють Лемківщину. Лемки зі всього світу з'їжджаються сюди, щоб запалити ватру, зустрітись, помолитись разом, поспівати пісень, поговорити, помріяти разом про майбутнє і згадати про минуле.

Цього року головною темою зустрічі Лемків є вшанування пам'яті трагічної роковини - 70-ї річниці депортації та новітніх Героїв України. Під час фестивалю відбулося нагородження учасників АТО, а представники влади та громадськості покладанням квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченка вшанували загиблих Героїв АТО та "Небесну сотню".

Міський голова Тернополя Сергій Надал взяв участь у фестивалі "Дзвони Лемківщини", що проходить в місті Монастириська на Тернопільщині. Виступаючи перед багатотисячною публікою на відкритті фестивалю очільник Тернополя зауважив, що зустріч у товаристві лемків, що прибувають з усіх куточків світу, дає відчуття незнищенності наших святих прадавніх традицій.

"Тернопільська міська рада є у постійному контакті з лемківською громадою. Ми вже давно намітили і з року в рік реалізовуємо програму співпраці - щодо будівництва сакральних пам'яток, їх благоустрою, вшанування пам'яті і розвиток самобутньої лемківської культурної традиції. Хочу побажати всім лемкам та учасникам фестивалю добробуту, радості, натхнення на добрі справи, здоров'я, Божого благословення. Миру вам і добра!", - додав міський голова.

В свою чергу голова всеукраїнського товариства "Лемківщина" Олександр Венгринович подякував очільнику Тернополя за багаторічну співпрацю.

"Я дякую міській раді Тернополя за багаторічну співпрацю. Завдяки спільним зусиллям влади міста та нашого товариства у Тернополі скоро з'явиться церква у якій усі ми зможемо прославляти лемківську культуру", - зауважив Олександр Венгринович.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.