На «Черемош-фесті» буде дримба дримбітати

25 Бер 2013 / 13:45 | Переглядів: 2964

Черемош-фест фестиваль

Усіх тернополян представник Товариства "Лева" Андрій Мельничук та керівник клубу "Файні мандри" Роман Задорожний запросили відвідати перший етнічно-туристичний фестиваль "Черемош-фест", який відбудеться 11-12 травня в селі Криворівня Івано-Франківської області. Організатори заходу прагнуть поєднати цікаву музичну програму із туризмом та ознайомленням з культурними традиціями краю.

"У перший день всі учасники фестивалю зможуть послухати концерт етнорокового напрямку, наступного дня виступатимуть фолькгурти. Зокрема, такі команди, як "Перкалаба", "Гич Оркестр" та інші. Ми спеціально розділили їх, щоб кожен зміг глибше пізнати етнорок і фольк. Окрім того, можна буде навчитися азам традиційних народних ремесел, на які багата гуцульська земля. З цією метою ми організуємо цілу низку майстер-класів. Усі бажаючі зможуть навчитися робити сирні коники, вироби з глини та багато іншого", - розповів Андрій Мельничук.

Третьою складовою фестивалю є сплави по Черемошу і походи в гори. "Ми уже звернулися до всіх організацій, які займаються сплавлянням по ріках, з пропозицією взяти участь. Таким чином ми спільно можемо привернути увагу до туризму у карпатському регіоні, прививати любов до рідного краю і краще його пізнавати. Травень - дуже красива пора у горах. Хоча вночі і буває холоднувато, але нема нічого кращого, ніж весна у Карпатах, і нею потрібно насолоджуватися сповна", - запевнив Роман Задорожний.

Під час презентації заходу дев'ять добровольців продемонстрували гру на дримбах - старовинному гуцульському інструменті. Їх підтримали і двоє музикантів, які додали ударних ритмів на дарбуках. Під час "Черемош-фесту" організатори планують встановити рекорд за кількістю людей, які будуть грати на дримбі.

"Для відвідувачів фестивалю буде облаштоване місце для наметового містечка, де можна буде жити безкоштовно. Ті, хто полюбляють комфорт, зможуть оселитися в "зелених садибах". Гарантуємо, що і біля сцени буде достатньо місця. Також діятиме парковка та інші мінімальні зручності. Звичайно ж, подбаємо і про охорону", - додав Андрій Мельничук.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.