Людина в білому халаті…

12 Лют 2013 / 14:59 | 1 коментар | Переглядів: 19399

Мандзій Андрій лікар поет вірші

Дуже часто в газетах, в інтернеті зустрічаються такі статті, як "Через медиків…", "Винна лікарі" і т.п., але поряд з тим й бувають "Спасибі лікарям", Дякуючи медикам". Можливо, не кожна людина знає, що медичні працівники вкладають у свою роботу душу, дуже часто переживають за своїх пацієнтів, дарують їм друге життя. Я уже третій рік навчаюся в Кременецькому медичному училищі імені Арсена Річинського, і можу впевнено сказати, що викладачі, які є професійними лікарями, кандидати медичних наук навчають нас не тільки, як ввести той чи інший препарат, але й лікувати добрим словом, навчають правила етики і деонтології. Можливо, не кожна людина розуміє, що багато, що залежить не від медиків, а від самого організму пацієнта. Професія медика - одна з найважливіших. Швидке одужання, щасливі очі та слова подяки - найдорожча плата, яку може отримати медичний працівник. У цих непростих усовах іноді людське "дякую" буває дуже необхідним для людей у білих халатах, які не дивлячись на усі негаразди, кожного дня поспішають на допомогу. Тому бажаю щоб у кожного в серці медичного працівника горіла і не згорала іскра доброти, людяності, порядності… А ще медики вміють писати вірші…

Людина в білому халаті

Людина в білому халаті,
Наче ангел на цій землі,
Чи в день, чи в ніч, в мороз завжди,
Він хворим йде допомогти.

І справді, справа не легка,
Берегти здоров'я нашого народу,
В цьому й таємниця медпрацівника,
Була і буде звіку-зроду.

Медика робота - життя рятувати,
Людей недужих лікувати,
Допомагати кожному серцю в грудях битись,
А також малечі на світ родитись.

Людина в білому - не Бог-людина,
Але для зміцнення украй потрібна,
Від неї завжди, як від Бога,
Усім потрібна допомога.

Ми повинні не тільки ліками,
А й добрим словом лікувати,
До цього ми покликані,
Щоб це здоров'я дарувати!

Андрій Мандзій, с.Золота Слобода,
Козівський район,
студент Кременецького медичного училища ім.А.Річинського

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.