Фестиваль «Дзвони Лемківщини» об’єднав лемків усього світу

06 Сер 2013 / 12:11 | Переглядів: 3808

Надал дзвони лемківщини

3 серпня міський голова Тернополя Сергій Надал взяв участь у фестивалі "Дзвони Лемківщини", що проходить в місті Монастириська на Тернопільщині. Щорічно на два дні урочище Бичова перетворюється на містечко лемківської культури. У ці дні творчі колективи з різних куточків України та з-за кордону прославляють Лемківщину. Лемки зі всього світу з'їжджаються сюди, щоб запалити ватру, зустрітись, помолитись разом, поспівати пісень, поговорити, помріяти разом про майбутнє і згадати про минуле.

Виступаючи перед десятитисячною публікою на урочистому відкритті фестивалю Сергій Надал, зокрема, зазначив: "Я дуже радий сьогодні бути в такому привітному, теплому колі. Серце радіє від чудових народних строїв, від усвідомлення того, що зараз зібрались лемки, вихідці з українських етнічних земель з різних країн. Хочу побажати всім вам добробуту, радості, натхнення на добрі справи, здоров'я, Божого благословення".

Фотоальбом: Лемківська ватра

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.