Дарунок до Дня Конституції

27 Чер 2014 / 23:10 | Переглядів: 2361

1402902805_211a67f334242fc0b553715cd201166d.JPG

До Дня Конституції України, 27 червня в обласній філармонії відбулася духовно-літературна академія " Молитва за Україну". Вели програму: заслужена артистка України Адріана Онофрійчук та артист обласної філармонії Андрій Оленин. Розпочався святковий концерт виконанням "Отче наш" та "Гімну України" від камерного хору Тернопільської обласної філармонії. Далі до гостів з привітаннями звернувся голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк: "Шановне товариство! Сьогодні ми відзначаємо одне з найбільших державних свят - річницю прийняття основного закону. Багато років, ми відзначали це свято, святкували, але цього річ кожен з нас по-іншому ставиться до Конституції, до відзначення цього дня. Адже, цього року ми по-іншому ставимося до багатьох речей. І якщо раніше, ми сприймали Конституцію, як просто юридичний документ, то зараз розуміємо, що власне з прийняття Конституції розпочалося будівництво нашої держави, як правової держави, яка поставила собі за завдання будувати державу на основі прав та свобод людини, громадянина. І в теперішніх умовах, ми розуміємо, що важливо не просто знати, виконувати Конституцію, а в теперішніх умовах ( коли ми маємо захищати право на вільну, демократичну, правову державу ) ми маємо не просто знати, а захищати свої права, ті, які наділені конституцією: право на мову, самовизначення, самоврядування. Ми маємо пам'ятати і розуміти слова, які говорив Олег Ольжич: "Держава не твориться в будучині, держава будується нині". Тепер не хтось невідомий, а саме ми є будівничі нашої держави, не хтось невідомий творить її, адже, держава залежить від нас, не хтось має захищати нашу державу, а кожен з нас ( незалежно від того де він працює, де він живе) має своїми вчинками робити так, щоб ми захищали нашу державу. І саме зараз, ми як ніколи відчуваємо, що саме зараз формується українська нація. Наша держава має бути такою. щоб наші діти почувалися тут захищено". Після цього Олег Сиротюк висловив свої побажання для українців і гостей дійства, побажавши їм сили й наснаги. Крім цього, з привітаннями до слова були запрошенні голова постійної комісії з питань культури, духовності, свободи слова та інформації Тернопільської обласної ради Михайло Тимошик та доцент кафедри публічного права юридичного факультету ТНЕУ, кандидат юридичних наук Тарас Цимбалістий.
Після цього зі сцени лунали вірші від ведучих цього заходу. А також можна було почути безліч українських пісень, таких як "Подай, дівчино, руку на прощання", " Ой, видно село" (Лепко Лепкий), "За Україну, за її волю", "Їхав козак містом", "Їхали козаки козаки із Дону до дому…", "Хлопці, підемо, боротися будемо", "За світ встали козаченьки", "Розпрягайте хлопці коней", "Патріоти України", "Вітре буйний". Крім цього були виконані пісні в пам'ять Небесної Сотні "Плине кача по Тисині", також був виконаний танець, вірші. Для глядачів це свято створили: симфонічний оркестр філармонії під орудою Мирослава Кріля, Академічний ансамбль народної музики "Візерунок", камерний хор, солістка Оксана Малецька, Теребовлянське вище училище культури, заслужений артист України Мирослав Бабчук та інші.
Анастасія ГРИЦИШИН.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.