Афіша

29 Сер 2012 / 08:00 | Переглядів: 2096

анонс

Український дім "Перемога"

29 серпня - 5 вересня - романтична історія "Смак щастя".

Початок - 14.30, 18.20.

29 серпня - 5 вересня - комедійний мультфільм "Льодовиковий період-4".

Початок - 11.30, 13.00, 16.30.

Контактний телефон 52-15-00.

Фестиваль "В Борщівському краї цвітуть вишиванки" та "Борщ'їв"

8-9 вересня 12, м. Борщів

Здавна візитівкою Борщівського краю була своєрідна вишиванка.Сьогодні нею, як унікальним художнім виробом, захоплюються не лише пересічні громадяни, а й дослідники народної творчості. Науковці вважають, що борщівська сорочка - це синтезований образ, котрий поєднує не лише різноманітні техніки вишивки, а й народні уявлення про красу та побудову світу. Побачити унікальні сорочки можна на фестивалі "В Борщівському краї цвітут вишиванки".

Програма фестивалю завжди насичена, весела, цікава, пізнавальна і смачна. Адже тут можна відвідати виставку вишиванок усіх населених пунктів району. Вишиванки також привозять майстри з усієї України: На аукціоні-розпродажі охочі можуть придбати вишиванок відомих колекціонерів і майстринь України, відвідати майстер-класи відомих майстринь-вишивальниць; взяти участь у конкурсі пісні про вишиванкия.

На фестивалі "Борщ'їв" кожне село регіону представляє гостям фестивалю до 50 видів борщу власного приготування - на всі смаки та вподобання. Господині стараються не лише приготувати смачний борщ, а й оформити страву так, щоб і око порадувати, і апетиту додати, хтось пече запашні пампушки з часничком, хтось ріже сальце з чорним запашним хлібом. Столи прикрашають вишитими скатертинами, калиною, квітами. Усі бажаючі можуть проголосувати за найсмачніший, на їх думк, борщ.

Цю національну страву готують упродовж свята у 2-х 100-літрових казанах на багатті.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.