Мексиканський плов з креветками

24 Тра 2012 / 19:18 | Переглядів: 2634

страва тарілка

Традиційно, плов готує чоловік. А ось мексиканський плов з креветками зазвичай готує гарячий чоловік. Приготувавши цю страву для коханих чи своїх друзів, можна приємно їх здивувати та підняти їм настрій.

Для приготування потрібно: 150 г рису, 50 г вермішелі, 2 ст. ложки вершкового масла, 400 мл води, спеції для рису (готовий збір в пакетику), 400 г помідорів, нарізаних скибочками, 350 г великих креветок (очищених), 200 г подрібненого цукіні, 100 г кукурудзи (мороженої), 2 ст. ложки нарізаних оливок, 2 ст. ложки подрібнених чіпсів, 100 г тертого сиру "чеддер", 2 ст. ложки подрібненої зеленої цибулі, гострий соус.

Приготування :

Обсмажте рис в маслі до золотистого кольору, часто помішуючи. Акуратно влийте воду, додайте спеції і томати, доведіть до кипіння. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тримайте на повільному вогні 10 хв. Додайте креветки, цукіні, кукурудзу і оливки; накрийте кришкою і потримайте на повільному вогні 5-10 хвилин або до того часу, доки креветки стануть рожевими і рис приготується. Перекладіть у велику чашу. Посипте чіпсами, сиром, цибулею. Подавати з гострим соусом.

Смачного!

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.