Емоції впливають на смак їжі

05 Лип 2013 / 09:33 | 3 коментарі | Переглядів: 2018

емоції

Учені одного з німецьких університетів дослідили, що смак їжі залежить від емоційного стану людини. Під впливом сильних емоцій їжа з високим вмістом жиру здається людям менш жирною, а солодкий, кислий і гіркий смаки людина відчуває більш гостро.

У ході дослідження добровольців розділили на три групи, кожній з яких показували відеосюжети з різним емоційним навантаженням - щасливі, сумні та нейтральні. Відразу після сеансів учасників попросили оцінити смак різних продуктів. Виявилося, що нудне відео ніяк не вплинуло на смаки учасників. А учасники з двох інших груп не могли адекватно оцінити смак жирної, солодкої, кислої або гіркої їжі. Здатність до сприйняття першого смаку ослабла, а інших - збільшилася.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.