Зручний Електронний кабінет

24 Жов 2017 / 08:43 | Переглядів: 1845

Податкова електронна звітеість

Державною фіскальною службою України забезпечується функціонування "Електронного кабінету платника" (ЕКП), за допомогою якого можливо сформувати танадіслати до органів ДФС електронні документи. Вхід до "Електронного кабінету платника" здійснюється заадресою:cabinet.sfs.gov.uaз використанням електронно-цифрового підпису (ЕЦП). Про це зазначив Сергій Бабій - в. о. начальника Тернопільської ОДПІ.

Крім того, у рубриці "Електронна звітність" на офіційному веб-порталі ДФС розміщено Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування таподання звітності до "Єдиного вікна подання електронної звітності" (sfs.gov.ua/elektronna-zvitnist).

Також посадовець зазначив, що прийняття та обробка "Єдиним вікном подання електронної звітності" електронних документів (податкової звітності, податкових накладних та інших документів) здійснюється з використанням ЕЦП будь-якого АЦСК відповідно дочинного законодавства.

Електронний реєстр суб'єктів, які надають послуги, пов'язані з ЕЦП, оприлюднюється на офіційному сайті Центрального засвідчуваного органу Міністерства юстиції України czo.gov.ua/ca-registry. З ним, також можна ознайомитись і на офіційному порталі ДФС України.

Платники податків для формування електронних документів самостійно на власний розсуд можуть обрати будь-яке програмне забезпечення, яке формує вихідний файл відповідно до затвердженого формату (стандарту).

До слова, впродовж вересня до Тернопільської ОДПІ надійшло 27094 звітних документів, з яких 26310- "електронкою".

За матеріалами Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.