Зміни в Головному управлінні ДФС у Тернопільській області неодмінно будуть, процес очищення вже розпочато

17 Жов 2014 / 17:25 | Переглядів: 2101

Комендат Ігор

Як відомо, внаслідок реорганізації Міністерства доходів і зборів України наприкінці вересня офіційно розпочало свою діяльність Головне управління ДФС у Тернопільській області. Після процесу переформатування відомства відбулася і зміна керівництва. Очільником став молодий бізнесмен, який знає про проблеми та труднощі, які виникають у підприємців із контролюючою службою не з чуток.

Очевидно, що процес реорганізації непростий і пов'язаний з кадровими перепризначеннями та певною ротацією працівників Головного управління. Багатьом "нечистим" на руку держслужбовцям та підприємцям, яким простіше дати хабар, аніж працювати в правовому полі та чесно сплачувати податки, такі зміни не до вподоби. Тому й дедалі частіше з'являються так би мовити викривальні статті в деяких місцевих засобах масової інформації про посилення тиску на бізнес, процвітання поборів тощо.

Однак такі звинувачення безпідставні, адже насправді кількість перевірок суттєво зменшилася. З початку цього року проведено 73 планових та 477 позапланових перевірок, що на 132 перевірки суб'єктів господарювання менше, ніж торік. Причому аудитори Головного управління в ході перевірок виявили та зруйнували чимало сумнівних, ризикових операцій, в тому числі використання так званих "податкових ям", боротьба з якими - одне з першочергових завдань. Саме тому одним із аргументів доцільності проведення перевірок є не тиск на сумлінний бізнес, а боротьба з ухиленням від оподаткування і мінімізацією податкових зобов'язань.

Революція Гідності змінила свідомість багатьох людей, тож настав час змінювати податкову систему. Конструктивно її реформувати, на переконання багатьох, вдасться тільки в тісному діалозі з бізнесом, знайшовши розумний баланс між інтересами підприємництва та держави.

Щодо "поборів", то в. о. начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат звертається до платників податків та представників громадськості негайно повідомляти про будь-які протиправні дії з боку працівників ДФС області на "телефон довіри", який працює щоденно в цілодобовому режимі за номером 23-63-92, а також за номерами 43-46-38, 098-992-42-82, або ж на електронну скриньку tr.sfs.public@gmail.com.

"Запевняю, що від корупціонерів та хабарників ми позбавлятимемося негайно. Тим більше, у процесі очищення нам допоможе закон про люстрацію. Кожен відомий нам факт буде ретельно перевірений і у випадку підтвердження будуть застосовані жорсткі заходи до тих, хто ще не зрозумів, що часи свавілля закінчилися. При нагоді також хочу подякувати усім небайдужим, хто прискіпливо стежить за діяльністю новоствореного Головного управління ДФС області і вказує на існуючі проблеми. Переконаний, що разом ми зможемо змінити поведінку держслужбовців та зламати стереотип про корупційну складову у фіскальній службі, який побутує в суспільстві", - підкреслив Ігор Комендат.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.