Зловживання монопольним становищем

09 Сер 2013 / 07:17 | Переглядів: 2589

антимонопольний комітет лого

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на 68 тис. грн. ТОВ "Густав"за зловживання монопольним становищем. Як дослідило Відділення, займаючи монопольне становище на ринку програмної послуги,що надається з використанням багатоканальної кабельної мережі, підприємство спонукало споживачів оплачувати створення телекомунікаційної мережі. Відповідача зобов'язано сплатити штрафні санкції до державного бюджету.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету припинило зловживання монопольним становищем в діях КП "Козова Комунсервіс", КП "Залозецьке ККП" . Як встановило Відділення підприємства укладали із споживачами договори про надання послуг з централізованого постачання холодної води та водовідведення, які не відповідали типовому. Підприємство зобов'язано привести договори у відповідність до вимог чинного законодавства.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету рекомендувало Державній пожежно-рятувальній частині територіального управління Міністерства надзвичайних ситуацій укладати договори на платні послуги з постійного та обов'язкового обслуговування потенційно небезпечних об'єктів і територій та встановити економічно - обґрунтовані тарифи на вказані послуги.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету припинило зловживання монопольним становищем в діях ТОВ "Збаразький комбінат хлібопродуктів". Як встановило Відділення підприємство укладали із споживачами договори складського зберігання зерна, які не відповідали типовому. Крім того, підприємство застосовувало не однакові умови до рівнозначних угод зі споживачами-поклажодавцями.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету рекомендувало Гусятинському районному комунальному бюро технічної інвентаризації припинити зловживання монопольним становищем. Як встановило відділення, при наданні послуги оформлення та державної реєстрації документів на право власності на нерухоме майно, включно із пов'язаними з цим інвентаризаційними роботами, БТІ встановлювало завищену вартість послуг за рахунок неправомірного застосування зайвих видів робіт.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.