Зловживання монопольним становищем

23 Гру 2013 / 08:33 | Переглядів: 2220

антимонопольний комітет лого

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Бучацьку центральну комунальну районну лікарнюза зловживання монопольним становищем. Як дослідило Відділення, займаючи монопольне становище на ринку надання платних медичних оглядів та отримання необхідних замовнику довідок (сертифікатів), Лікарня встановила економічно необґрунтовані тарифи на свої послуги. Відповідача зобов'язано сплатити штрафні санкції до державного бюджету.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало ФОП Тарнавського О.В. за зловживання монопольним становищем. Як дослідило Відділення, підприємець застосовував різні ціни при укладенні рівнозначних угод щодо послуг термообробки (знезараження) та маркування пакувального матеріалу. Відповідача зобов'язано сплатити штрафні санкції до державного бюджету.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Чортківське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарстваза зловживання монопольним становищем. Як дослідило Відділення, займаючи монопольне становище на ринку з видачі технічних умов на приєднання/підключення до мереж централізованого водопостачання та водовідведення, підприємство встановило необґрунтовану вартість вказаних послуг та нав'язувало не передбачені законодавством вимоги щодо їх надання. Відповідача зобов'язано сплатити штраф до державного бюджету.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Чортківську центральну комунальну районну лікарнюза зловживання монопольним становищем. Як дослідило Відділення, займаючи монопольне становище на ринку надання платних медичних оглядів та отримання необхідних замовнику довідок (сертифікатів), Лікарня надавала не потрібні споживачам документи та включала до розрахунку вартості послуг заробітну плату лікарів, включення яких не передбачено нормативними документами. Відповідача зобов'язано сплатити штраф до державного бюджету.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Копичинецьку комунальну районну лікарнюза зловживання монопольним становищем. Як дослідило Відділення, займаючи монопольне становище на ринку надання платних медичних оглядів та отримання необхідних замовнику довідок (сертифікатів), Лікарня включала до розрахунку вартості медичного огляду заробітну плату лікаря-лаборанта, включення якої не передбачено нормативними документами. Відповідача зобов'язано сплатити штраф до державного бюджету.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Борщівську центральну районну комунальну лікарнюза зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, займаючи монопольне становище на ринку надання платних медичних оглядів та отримання необхідних замовнику довідок (сертифікатів), Лікарня надавала не потрібні споживачам документи за які споживачі сплачували зайві кошти. Відповідача зобов'язано сплатити штраф до державного бюджету.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Заліщицьку центральну комунальну районну лікарнюза зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, займаючи монопольне становище на ринку надання платних медичних оглядів та отримання необхідних замовнику довідок (сертифікатів), Лікарня надавала не потрібні споживачам документи за які споживачі сплачували зайві кошти. Відповідача зобов'язано сплатити штраф до державного бюджету.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Почаївський комбінат комунальних підприємствза зловживання монопольним становищем. Як дослідило Відділення, ККП укладало із споживачами договори на вивезення та знешкодження твердих побутових відходів, що не відповідали вимогам нормативно-правових актів. Відповідача зобов'язано сплатити штраф до державного бюджету.

Антиконкурентні дії органів влади і управління:

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету припинило антиконкурентні дії з боку Почаївської міської ради. Як встановило Відділення, міська рада встановила для ККП необґрунтовані тарифи на послуги вивезення та знешкодження твердих побутових відходів. Відповідач визнав порушення та привів свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

"Інформаційні" порушення конкуренційного законодавства:

Тернопільське обласне відділення Комітету оштрафувало ТОВ "Галс ЛТД" за не подання інформації на запит Відділення у встановлений законодавством термін.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.