Земля в оренді – сплати податок

17 Лис 2017 / 13:35 | Переглядів: 2002

Земля податок

Орендна плата за здані громадянами в оренду земельні ділянки та земельні паї є доходом йоподатковуються податком на доходи фізичних осіб 18 % та військовим збором - 1,5%. Про це нагадали у Тернопільської ОДПІ.

Відповідно до Податкового кодексу податковим агентом платника податку - орендодавця щодо його доходу від надання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю) є орендар.

При цьому, об'єкт оподаткування визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше ніж мінімальна сума орендного платежу, встановленого законодавством з питань оренди землі.

Розмір, форма та строки внесення орендної плати за землю встановлюються за згодою сторін у договорі оренди, це встановлено статтею 21 Закону України № 161-XIV "Про оренду землі". Одночасно, згідно Указу Президента України № 92/2002 "Про додаткові заходи щодо соціального захисту селян - власників земельних ділянок та земельних часток (паїв)" плата заоренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення, земельних часток (паїв) має становити не менше 3 % визначеної відповідно до законодавства вартості земельної ділянки, земельної частки чи паю.

Докладні консультації - у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.