Здавали в оренду житло - задекларуйте свої доходи

11 Бер 2017 / 07:40 | Переглядів: 1452

квартира

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що задекларувати свої доходи мають також громадяни, якіпрацюють, наприклад, хатніми працівницями, садівниками, нянями, гувернантками, будівельниками тощо. Прозвітувати про отримані прибутки мають і громадяни, які здають своє житло в оренду фізичним особам.

Податок сплачується з доходів від здачі в оренду не лише житлових приміщень, алейгаражів, дачних будинків, присадибних та інших земельних ділянок. Однак, якщо нерухомість або інше майно орендує юридична особа або фізособа - підприємець, топодатковим агентом є саме орендар. Він і повинен утримати та перерахувати до бюджету податок за ставкою 18 % та військовий збір - 1,5 %. Якщож нерухомість здається фізичній особі, то вказані платежі сплачує орендодавець, після подання річної декларації.

Аналогічно, оподатковуються також й доходи, отримані від здавання в прокат (оренду) автотранспорту та іншого рухомого майна.

Детальні консультації щодо подання необхідних документів та особливості заповнення декларації про майновий стан і доходи, а також відвідати тренінги можна - уЦентріобслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.