Збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності: сплачуємо своєчасно

11 Гру 2013 / 15:11 | Переглядів: 1683

Гроші

Останній день його сплати за січень 2014 року - 13 грудня 2013 року.

Нагадаємо, що юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які провадять торговельну діяльність у пунктах продажу товарів, надають платні побутові послуги, здійснюють торгівлю валютними цінностями у пунктах обміну іноземної валюти та діяльність у сфері розваг, зобов'язані сплачувати збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

Платники збору за провадження торговельної діяльності (крім торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту), діяльності з надання платних послуг, здійснення торгівлі валютними цінностями, сплачують його щомісяця не пізніше 15 числа, перед звітним місяцем. Тому останнім днем сплати такого збору за січень 2014 року є 13 грудня, оскільки 15 грудня - вихідний день.

За провадження торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту сплата збору здійснюється не пізніше як за один календарний день до початку провадження такої діяльності. Разом з цим, термін сплати збору за здійснення діяльності у сфері розваг (крім проведення державних грошових лотерей) - щоквартально не пізніше 15 числа місяця, який передує звітному кварталу. Також платники збору можуть сплатити збір авансовим внеском до кінця календарного року.

Порядок та строки сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності визначено ст. 267 Податкового кодексу України.

Слід зазначити, що від платників збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності у січні-листопаді цього року до бюджету надійшло 5,6 млн грн, що на 374,9 тис. грн. більше, ніж торік.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.