Завдяки інвестиціям Тернопіль матиме сонячні колектори та котельню на альтернативних видах палива

30 Гру 2015 / 13:19 | Переглядів: 1898

котельня

В Тернополі у 2016 роцізавдяки інвестиціямзбудують новусучаснувелика котельню. Працюватиме вона наальтернативних видах палива. Окрім цього в містібудепроведено реконструкцію існуючої мережі теплотрас, збудовано тепловий насос, передбачається встановлення сонячних колекторів.

Також буде встановлено 250 індивідуальних теплових пунктів біля кожного будинку. Таким чином жителі зможутьслідкувати за якістю подачі тепла і гарячої води.

Зокрема, такі зміни можливі завдяки Європейському банку реконструкції та розвитку, який виділив 10 мільйонів євро. Ще 5 мільйонів євро як грант надав Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології.

-Також місто отримає від Світового банку та Фонду чистих технологій надають кредит КП "Тернопільводоканал" у сумі 37 мільйонів доларів США. За ці кошти у Тернополі побудують фільтрувальну станцію, мережі водопроводу, каналізації, проведуть заміну системизнезараження, реконструкцію системи електричного живлення і т.д. Також буде проведена реконструкція каналізаційних очисних споруд, модернізація водозаборів та насосних станцій, - розповів Сергій Надал.

Такі проекти дозволять економити чимало енергії, відповідно тернополяни за тепло та гарячу воду зможуть платити менше ніж в інших областях України, проте отримувати якісніші послуги.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.