Зарплату освітянам і медикам Тернополя заплатять з міського бюджету

03 Вер 2015 / 14:09 | Переглядів: 2050

зарплата 856444

34мільйонигривень із бюджету міставиділили на зарплати вчителям і медикам.

У міській раді кажуть, що ці гроші могли б витратити на ремонти дворів та вулиць, оскільки бюджетні галузі мали б фінансуватися субвенціями від держави.

Також у змінах до бюджету Тернополя виділили на підручники для учнів 4-7 класів більше півтора мільйона гривень, які теж не дочекалися від держави.

-Ми змушені 34 мільйона наших грошей, які заробили тернополяни, замість того щоб дати на ремонти, на харчування дітей в школах - віддати на заробітну плату вчителям і лікарям. Тому що не зважаючи на наше з вами звернення до Кабінету міністрів, до прем'єра, щоб вони виконували свої головні повноваження, які передбачені законом, вони відмовляються фінансувати зарплату вчителів і лікарів. Більше того, пишуть нам у всіх листах, що рекомендовано скоротити, зменшити кількість. Ми не можем залишити своїх вчителів і лікарів без заробітної плати, - каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

За словами начальника управління науки і освіти Ольги Похиляк, усі навчальні заклади міста до роботи готові. У школах відремонтували дахи, спортивні майданчики та класи.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.