Запрошуємо до декларування доходів та отримання податкової знижки!

08 Січ 2015 / 07:16 | Переглядів: 1671

підприємець

З 1 січня 2015 року розпочалась кампанія декларування доходів громадян. Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2014 році, подається до 1 травня 2015 року до податкових інспекцій за місцем реєстрації.

Обов'язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі:

  • отримання окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2014 року податок не утримувався;
  • отримання доходів від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб'єктом підприємницької діяльності);
  • отримання іноземних доходів.

Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. Така декларація подається упродовж всього 2015 року.

Нагадаємо, що декларування доходів пов'язано із виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб норм Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (із змінами та доповненнями). Згідно з цим Кодексом громадяни зобов'язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку.

Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.