Заповнюємо реквізити платіжки на сплату ЄСВ правильно

16 Жов 2013 / 12:37 | Переглядів: 3406

Декларація

Яким чином заповнюються реквізити "Призначення платежу" та "Отримувач" платіжного доручення на сплату податків та зборів, у тому числі ЄСВ? (запитували під час семінару)

При сплаті платежів до бюджету платник податків заповнює поле "Призначення платежу" розрахункового документа з урахуванням вимог наказу Міністерства фінансів України від 07.07.2012 № 817 "Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету", зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 30.07.12 за №1287/21599 (далі - Порядок).

Порядком передбачено, що у реквізиті "Призначення платежу" розрахункового документа зазначається в:

полі 1 - службовий код ("*");

полі 2 - розділовий знак " ; " та код виду сплати;

полі 3 - розділовий знак " ; " (код за ЄДРПОУ у разі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування);

полі 4 - розділовий знак ”;” та роз'яснювальна інформація про призначення платежу в довільній формі;

полі 5 - розділовий знак " ; ";

полі 6 - розділовий знак " ; ";

полі 7 - розділовий знак " ; ".

В залежності від виду сплати в полі №2 "Призначення платежу" розрахункових документів вказується відповідний код сплати згідно із додатком до Порядку.

Згідно з додатком 8 "Указівки щодо заповнення реквізитів розрахункових документів на паперових носіях, їх реєстрів і заяви про відкриття акредитива" до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 21 січня 2004 року №22, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29 березня 2004 року за №377/8976 із змінами та доповненнями у реквізиті "Отримувач" під час сплати платежів до бюджету зазначаються найменування (повне або скорочене) відповідної установи, на ім'я якої відкрито рахунки для зарахування надходжень до державного та/або місцевих бюджетів, найменування території та код бюджетної класифікації.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.