Заплатіть за землю вчасно!

24 Жов 2013 / 14:27 | Переглядів: 1698

земля поле

Відповідно до положень Податкового кодексу України власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Сума податку, визначена у податковій декларації на поточний рік, сплачується рівними частками щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця. Тому, останній день сплати плати за землю за вересень поточного року - 30 жовтня 2013 року.

Нагадаємо, що юридичні та фізичні особи-платники плати за землю самостійно щороку станом на 1 січня обчислюють суму податку. Податкову декларацію такі особи подають до територіального органу Міндоходів за місцезнаходженням земельної ділянки не пізніше 20 лютого. Річна сума податку у ній розбивається рівними частинами на 12 місяців. Разом з цим, платник може подавати податкову декларацію з плати за землю щомісяця. У такому разі декларація подається протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.