Закуплено декоративні саджанці та сортову пшеницю: як облікувати

31 Жов 2013 / 14:00 | Переглядів: 1679

податкова будівля

Який порядок обліку податкових накладних товариства спеціального режиму оподаткування в реєстрі виданих та отриманих податкових накладних, якщо закуплено сортову пшениці для посіву та декоративні саджанці для окультурення приватної території? (запитували під час семінару)

Відповідають фахівці інформаційно-комунікаційного відділу Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області.

У разі придбання суб'єктом спеціального режиму оподаткування товарів, які використовуються та не використовуються в господарській діяльності, зазначених в одній податковій накладній, з метою їх використання для виготовлення сільсько-господарських і несільсько-господарських товарів, така накладна підлягає одночасному відображенню у розділі ІІ Реєстру з позначкою "021" та розділі ІІ Реєстру з позначкою "022".

При цьому усі номенклатурні одиниці такої податкової накладної розподіляються між Реєстрами залежно від мети їх використання. При цьому варто також врахувати наступне, якщо певна номенклатурна одиниця придбається з метою часткового використання для виготовлення сільськогосподарських товарів, а частково для інших товарів, то сума сплаченого (нарахованого) податкового кредиту розподіляється між зазначеними Реєстрами. Тут також враховується питома вага вартості сільськогосподарських товарів у загальній вартості усіх товарів, поставлених таким платником податку за 12 попередніх послідовних звітних періодів.

Якщо в будь-якому наступному податковому періоді напрямок використання товарів, основних фондів змінюється, платник податку у такому податковому періоді має здійснити коригування податкового кредиту, виходячи з вартості придбання товарів, балансової (залишкової) вартості основних фондів, що склалася станом на початок такого звітного періоду.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.