Закриття підприємницької діяльності: спрощена процедура

29 Гру 2015 / 17:43 | Переглядів: 2732

податкова1

Я хочу скасувати підприємницьку діяльність в зв'язку з тим, що приміщення в якому здійснюю діяльність передаю власнику, так-як закінчився договір оренди. Чула, що є скорочена процедура закриття підприємницької діяльності?

Дійсно, з 8 липня 2014 р. набув чинності Закон України від 13 травня 2014 року №1258-VII "Про внесення змін щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців за заявницьким принципом". Що він передбачає у вашому випадку?

Державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця проводиться державним реєстратором не пізніше наступного робочого дня з дати отримання від такого підприємця реєстраційної картки на проведення припинення підприємницької діяльності. Це відбувається без представлення будь-яких довідок з податкової інспекції, зокрема про відсутність заборгованостей зі сплати податків і зборів та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Однак, після припинення державної реєстрації, Ви будете продовжувати обліковуватись в податковій інспекції, як фізична особа-платник податків, яка отримувала доходи від підприємницької діяльності, а інспекція може призначити та провести документальну перевірку за наявності підстав. Також фізична особа зобов'язана у встановлені строки подати податкову декларацію за звітний рік, в якому припинено підприємницьку діяльність та забезпечити остаточну сплату належних податків.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.