Заходи активної політики служби зайнятості в м. Тернополі

17 Вер 2014 / 16:43 | Переглядів: 1842

семінар зайнятість

З метою підвищення рівня соціального захисту незайнятого населення на ринку праці, основна увага приділяється реалізації заходів активної політики зайнятості
Професійне навчання. З початку 2014 року 801 безробітний проходив професійне навчання та підвищення кваліфікації, з них 9 чол. з обмеженими фізичними можливостями. Набір на професійне навчання проводився за 39 професіями. Найбільшою популярністю користувались професії(спеціальності): касир торговельного залу, кухар, манікюрниця, продавець продовольчих і непродовольчих товарів, менеджер зі збуту, муляр, перукар, електрогазозварник, менеджер малого підприємництва, комп'ютерні технології в бухгалтерському обліку, адміністратор, слюсар з ремонту автомобілів, бармен, охоронник.

Громадські та тимчасові роботи. Відповідно до Закону України "Про зайнятість населення" щодо організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру, у січні - серпні 2014 року 49 осіб направлені на громадські роботи у ТОВ " Тернопіль Комунал сервіс" для благоустрою території міста та 585 чол. на роботи тимчасового характеру, в тому числі у ТОВ "Град Світлий" і ТОВ " Вторма - Тернопіль" для збору вторсировини. За 8 місяців 2014 року 3 особи з обмеженими фізичними можливостями приймали участь у громадських роботах та 10 осіб на інших роботах тимчасового характеру.

Організація підприємницької діяльності. Для популяризації одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності з початку року проводиться інформаційно - роз'яснювальна робота серед населення щодо можливості започаткування власної справи за сприянням служби зайнятості. За січень - серпень 2014 року проведені 26 інформаційних семінарів на тему "Як започаткувати власний бізнес" з орієнтації на підприємницьку діяльність, в яких взяли участь 212 чол. З початку 2014 року 54 особи отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, в тому числі 19 жінок, з них 36 чол. молодь віком до 35 років, а також 3 особи з обмеженими фізичними можливостями . Середній розмір виплаченої допомоги для організації підприємницької діяльності склав 9135,4 грн.

Семінари. Так, за січень - серпень 2014 року проведені 474 семінари „ Служба зайнятості консультує, допомагає, навчає ” з техніки пошуку роботи, в яких взяли участь 4806 чол. Протягом восьми місяців 2014 року в міськрайонному центрі зайнятості було проведено 39 семінарів з профорієнтації молоді на актуальні на ринку праці професії, в яких були задіяні 1306 чол., 9 семінарів з відновлення престижу робітничих професій та презентація професій. Проводились семінари для осіб з обмеженими фізичними можливостями в яких взяли участь 83 особи. За цей же період 2014 року проведені 26 інформаційних семінарів „ Як почати свій бізнес” і 8 семінарів з основ організації сільського зеленого туризму.

За січень - серпень 2014 року було проведено 23 масових заходи „ Акція „ Випускник”, в яких були задіяні 1236 учнів, а також 9 ярмарок професій, до яких були залучені 1110 осіб.

В приміщенні Тернопільського міськрайонного центру зайнятості безробітні громадяни мають вільний доступ до Інтернету, для ознайомленням з вільними робочими місцями та посадами на території України на ВЕБ - порталі „ Труд”, працює пряма телефонна лінія 0-800-50-50-60, безкоштовний мобільний доступ до вакансій за номером 730.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.