Задекларуйте отриману валюту

28 Бер 2018 / 15:05 | Переглядів: 2849

Валюта

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що усі громадяни, які отримали у 2017 році доходи з-за кордону чи спадщину, гонорари, авторські виплати, дивіденди або неоподатковану заробітну плату, мають їх задекларувати. При цьому, податкову декларацію про майновий стан і доходи вони повинні подати незалежно від того, чи були з цих сум утримані податки.

У податковій декларації про майновий стан і доходи за 2017 рік громадяни відображають суму отриманого доходу за звітний рік та визначають податкове зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військового збору 1,5%.

Громадяни можуть надіслати декларацію поштою або звернутися до посольства чи консульства. Також вони мають право оформити довіреність своїм близьким в Україні, щоб вони подали декларацію. Або подати її за допомогою електронних засобів он-лайн з використання електронного цифрового підпису.

У випадку, коли громадянин вже сплатив податок за тими ставками, які діють в іншій країні, то він має взяти у податкових органах іноземної держави довідку про сплачені суми і їх буде враховано під час перерахунку в Україні.

Зазначена довідка підлягає легалізації у відповідній країні, відповідній закордонній дипломатичній установі України, якщо інше не передбачено чинними міжнародними договорами України.

Сума податку з іноземного доходу платника податку - резидента, сплаченого за межами України, не може перевищувати суму податку, розраховану на базі загального річного оподатковуваного доходу такого платника податку відповідно до законодавства України.

Звертаємо увагу, що врамках проведення кампанії декларування доходів в "Електронному кабінеті" (особистого кабінету) реалізовано можливість сформувати фізичними особами запити для отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізосіб-платників податків та отримати відповіді на такі запити.

В "Електронному кабінеті платника" також є можливість підготувати, заповнити танадіслати в електронному вигляді до податкової інспекції декларацію про майновий стан ідоходи. Граничний термін подання громадянами декларації про майновий стан і доходи до2травня 2018року включно.

Докладніші консультації - у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.