Забудовники – власники житлових об’єктів повинні сплачувати податок на нерухомість

22 Бер 2013 / 17:05 | Переглядів: 1649

Гроші

Якщо на початок податкового періоду забудовники мають право власності на побудовані ними об'єкти, вони повинні сплатити податок на нерухомість.

Таке зобов'язання визначено податковим законодавством, згідно з яким платниками цього податку є особи, фізичні та юридичні, які мають у своїй власності нерухоме майно.

Податок нараховується на житлову площу нерухомості. При цьому, якщо протягом календарного року власник продає своє майно іншій особі, він сплачує податок лише за період з 1 січня до початку того місяця, в якому він втратив право власності. За інший період сплачує вже новий власник.

Нагадаємо, що не оподатковуються об'єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності держави або територіальних громад; нерухомість, що розташована у зоні відчуження або безумовного відселення; будівлі дитячих будинків сімейного типу; садовий або дачний будинок, але не більше одного такого об'єкта на платника податку; гуртожитки; об'єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним та прийомним сім'ям, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого об'єкта на сім'ю.

Довідки за тел.: 15-07, 52-12-27
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.