За скільки метрів нерухомості платити податок

30 Січ 2014 / 06:27 | Переглядів: 2059

нерухомість будинок ключі будівництво

Житлова нерухомість, що перебуває у власності громадян, оподатковується відповідно до ставок податку, встановлених сільською, селищною або міською радою. Для квартир, незалежно від їх кількості, сумарна житлова площа яких становить 240 і менше квадратних метрів, та житлових будинків, також незалежно від кількості, із житловою площею не більше 500 квадратних метрів ставка податку не перевищуватиме 1 відсотка від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня звітного року. Якщо ж житлова площа перевищує згадані показники, ставка податку становитиме 2,7 відсотка від розміру вказаної мінімальної заробітної плати.

Крім цього, якщо у власності громадянина є різні види об'єктів житлової нерухомості, тобто і квартира, і будинок, а сумарна житлова площа такої нерухомості не перевищує 740 квадратних метрів, ставка податку становитиме 1 відсоток від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня звітного року та 2,7 відсотка — в разі перевищення такої площі.

Обчислювати податок із житлової нерухомості, що у власності громадян України, будуть органи Міндоходів, які до 1 липня надсилатимуть платникам податкове повідомлення-рішення про суму податку. Сплатити податок на нерухомість слід протягом 60 днів з дня вручення такого повідомлення-рішення.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Тернопільської ОДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.