За постановами Тернопільської митниці ДФС сплачено майже 65 тис. грн штрафів

10 Бер 2015 / 07:16 | Переглядів: 1467

аудит

З початку цього року працівниками Тернопільської митниці ДФС складено 22 адміністративних протоколи про порушення митних правил на загальну суму 146,6 тис. грн. та вилучено предмети правопорушень попередньою вартістю 20,3 тис. грн.

Тернопільською митницею ДФС розглянуто 17 справ про митні правопорушення та одну справу передано до суду. За постановами митниці сплачено 65 тис. грн штрафів.

Основними предметами у справах про порушення митних правил, які виявлені митницею у 2015 році, були транспортні засоби. Найчастіше порушення відбувались внаслідок переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю та дії, спрямовані не неправомірне звільнення від сплати митних платежів або зменшення їх розміру.

Важливим напрямком в боротьбі з митними правопорушеннями є моніторинг зовнішньоекономічних операцій на предмет виявлення протиправних схем переміщення товарів через митний кордон України.

Зокрема, у лютому поточного року працівниками відділу аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням направлено запит до митних органів іноземних держав з метою встановлення законності здійснення зовнішньоекономічної операції із ввезення на митну територію України товарів одним із підприємств області.

За результатами взаємодії з УДАІ УМВСУ в Тернопільській області виявлено факт користування громадянином транспортним засобом з порушенням митних правил, складено 1 протокол про митні правопорушення та накладено штраф у сумі 8,5 тис. гривень.

Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.