За кордон на постійне місце проживання – відвідайте податкову

08 Чер 2017 / 07:26 | Переглядів: 2114

виїзд за кордон

У відділі адміністрування податку на доходи фізичних осіб та податків з громадян Тернопільської ОДПІ зазначили, що громадяни України, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов'язані подати до податкової інспекції за місцем проживання декларацію про майновий стан і доходи у термін, не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

Після надходження такої декларації, інспекція протягом 30 календарних днів перевіряє визначене податкове зобов'язання, сплату належної суми податку і видає довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов'язань. Довідка надалі надається громадянином до органів митного контролю під час перетину кордону та є підставою для проведення митних процедур.

Виїжджаючі за кордон на постійне місце проживання подають декларацію незалежно відтого, отримували вони доходи, що підлягають декларуванню, чи тільки зарплату та інші доходи, з яких податок на доходи фізосіб був утриманий податковим агентом.

Тому, у будь якому випадку, підставою для митних процедур буде видана органом ДФС довідка про відсутність заборгованості із сплати податку.

Докладні консультації - у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 таза телефоном: 43-46-10, 43-46-40.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.