За активної позиції прокуратури діти-сироти отримали у власність майно вартістю понад 175 тис. грн.

03 Гру 2014 / 13:12 | Переглядів: 1845

прокуратура

Завдяки прокуратурі Кременецького району майнові права дітей сиріт захищено та проведено державну реєстрацію прав на землю площею 2,8 га та житловий будинок.

Зокрема, прокурор Кременецького району у судовому порядку захистив майнові права дітей-сиріт, які не могли успадкувати житло та землю, оскільки їх матір за життя не оформила правовстановлюючі документи на вказане майно, а державний нотаріус у видачі дітям відповідного свідоцтва правомірно відмовив.

Відтак, прокурор Кременецького району пред'явив до суду позов про визнання за дітьми-сиротами в порядку спадкування за законом права власності на землю та житловий будинок, вартість яких становить майже 175 тисяч гривень.
Суд задоволив позов прокурора.

На даний час правовстановлюючі документи на зазначене майно дітей виготовлені та проведено державну реєстрацію прав.

Додатково: загалом, упродовж поточного року у сфері охорони дитинства органами прокуратури області пред'явлено 24 позови на суму майже 3,1 млн. грн., з яких на даний час задоволено на суму - 2,9 млн. гривень.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.