З другої половини року електронне адміністрування ПДВ – на постійній основі

13 Лип 2015 / 18:43 | Переглядів: 1066

ПДВ

До 1 липня 2015 року система електронного адміністрування ПДВ діє у тестовому режимі. Впродовж даного періоду платники податку самостійно зараховують на електронні рахунки кошти з власних поточних рахунків у сумах, необхідних для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов'язань з цього податку, задекларованих ними в податковій звітності з ПДВ. Після закінчення тестового режиму для реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) платник податку повинен мати достатню суму податкового кредиту, підтверджену зареєстрованими в ЄРПН “вхідними” податковими накладними, сплатою ПДВ при імпорті товарів та (за недостатності таких сум) коштами на його рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ.

Як зазначив начальник управління оподаткування юридичних осіб Тернопільської ОДПІ Віктор Саванець, з 1 липня 2015 року на рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ платники податків зараховуватимуть кошти у сумах, необхідних для збільшення розміру суми, що надає право для реєстрації в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування.

Поповнення електронного рахунка платника ПДВ за рахунок інших джерел, наприклад, з поточних рахунків інших осіб, законодавством не передбачено.

Детально проконсультуватись з данного питання можна у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька 1 або за телефонами: 43-46-22 та 34-46-24.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.