ЄС висловив Україні ультиматум через утилізаційний збір

01 Жов 2012 / 07:22 | Переглядів: 2099

Євросоюз

Європейський союз готується до жорсткої реакції на екологічні ініціативи українського уряду.

Про це пише газета "Комерсант-Україна", посилаючись на заяву неофіційного джерела.

"Подібне рішення Росії вже вплинуло на європейських автовиробників, і ми знаємо, що воно негативно впливає на українських. ЄС очікує, що Україна буде вирішувати питання з Росією не на двосторонньому рівні, а в рамках СОТ", - зазначили в представництві.

Однак неофіційно співрозмовники в Єврокомісії дають ще більш жорстку оцінку - такий крок української влади може і зовсім поставити хрест на планах щодо підписання договору про асоціацію.

"Наша позиція більш жорстка, ніж говориться офіційно. У разі якщо Україна прийме цю постанову, ми готові йти на аналогічні відповідні заходи по українському експорту", - заявив співрозмовник в європейських структурах.

"Ми прямо повідомили нашим колегам в Києві: якщо буде прийнято цю постанову, ви можете забути про угоду щодо асоціації. Ми не підпишемо угоду, навіть якщо ви проведете чесні вибори", - уточнило інше високопоставлене джерело в Брюсселі.

Натомість у Кабміні не бачать причин для занепокоєння.

"Переговори з ЄС проходять у спокійному, звичайному режимі. Загрози заморожування діалогу в зв'язку з розширенням утилізаційного збору інспірують ті, хто в цьому зацікавлений - автоімпортери. Тому будувати якісь плани і міркувати про наслідки рано", - заявило джерело в Кабміні.

Джерело: epravda.com.ua

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.