Єдиноподатники п’ятої та шостої групи: хто вони

06 Лис 2012 / 11:02 | Переглядів: 2105

підприємець

Коло платників податків, які бажають обрати спрощену систему оподаткування, розширено, а саме: добавлено 5 та 6 групи для єдиноподатників. Таке нововведення запроваджено Законом України, від 05.07.2012, № 5083-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні".

Так, п'яту групу можуть обрати приватні підприємці, які протягом календарного року не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 20 осіб, а також обсяг доходу не перевищує 20 млн. грн. До шостої групи можуть належати суб'єкти підприємницької діяльності - юридичні особи, де середньо-облікова кількість працівників не перевищує 50 осіб, а обсяг доходу не - 20 млн. гривень. Оподатковуватимуться такі суб'єкти господарювання за ставкою 7 чи 10 відсотків доходу. Залежно від того, чи зареєстрований вони платниками податку на додану вартість (7%), чи ні (10%).

Слід також зазначити, що ДПС України спільно з Міністерством фінансів України, для сприяння розвитку вітчизняного бізнесу розроблено Законопроект України „Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів”. Даним документом передбачено зниження ставок для малих та середніх підприємств: платники єдиного податку 5 та 6 групи платитимуть не 7 та 10%, а лише 5 та 7% відповідно. Крім того, для цих категорій підприємців скасовані обмеження щодо кількості найманих працівників. Законопроектом запропоноване обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками податків, що перебувають на 3-6 групі єдиного податку.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.