Єдиного податку – майже 43 мільйони гривень

28 Жов 2013 / 07:11 | Переглядів: 1421

Гроші

Саме стільки єдиного податку сплатити суб'єкти господарювання малого і середнього бізнесу Тернополя та Тернопільського району протягом січня-вересня цього року. Порівняно з відповідним минулорічним періодом надходження цього платежу зросли на 13,2 млн. грн. Про це повідомив заступник начальника інспекції Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області Василь Кравець.

Він зазначив, що майже 72 відсотки надходжень єдиного податку сплатили підприємці-спрощенці, а це 30,8 млн. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року це на 9,3 млн. грн. більше. Від підприємств, що обрали спрощену систему оподаткування, надійшло майже 12,2 млн. грн. цього платежу, що на 3,9 млн. грн. більше, ніж минулоріч.

„Позитивна тенденція щодо зростання надходжень єдиного податку зберігається з часу запровадження „нових правил” ведення підприємницької діяльності для суб'єктів господарювання спрощеної системи оподаткування,” - роз'яснив Василь Тарасович. Він також нагадав, що 2013 рік приніс платникам єдиного податку ряд позитивних новацій. Так, для платників 5-ої групи зменшено ставки єдиного податку з 10% та 7 % (за умови сплати ПДВ) до 7% та 5% відповідно, а для 2-ої групи введено подання звітності раз на рік, а не щоквартально. Платники цього податку також мають можливість подавати заяви про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді, до того ж за власним рішенням протягом року вони мають змогу змінювати групу або ставку податку.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.