Єдинник» помер – звітність не подається

06 Лис 2017 / 16:54 | Переглядів: 1291

податкова ДФС

У Тернопільській ОДПІ набувають популярності тематичні тренінги. На одному із таких виникло питання щодо необхідності спадкоємцям подавати заяву про відмову від спрощеної системи оподаткування, звітності та сплати єдиного податку, у разі смерті "єдинника".

Виконання грошових зобов'язань чи погашення податкового боргу фізичної особи-підприємця у разі її смерті або оголошення судом померлою здійснюється її спадкоємцями, якіприйняли спадщину (крім держави), в межах вартості майна, що успадковується, тапропорційно частці у спадщині на дату її відкриття.

Оскільки повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця у разі смерті, а також відомості відповідної реєстраційної картки є підставою для зняття його з обліку в органах Державної фіскальної служби, то заява про відмову від спрощеної системи оподаткування спадкоємцями не подається.

При цьому, норми Податкового кодексу України не передбачають у такому випадку подання звітності за останній звітний період на який припадає дата смерті.

Докладніше - у Центрі обслуговування платників, телефон для довідок: 43-46-46, 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.