Єдиний податок та наймані працівники: нюанси

28 Лис 2017 / 07:33 | Переглядів: 2770

Нові вакансії

Обмеження кількістю найманих працівників законодавство встановлює лише для фізичних осіб-підприємців, котрі обрали 1та 2 групи спрощеної системи оподаткування. Про це нагадали уТернопільській ОДПІ.

Так, на першій групі не дозволено жодних працівників, а на другій, максимальна кількість - 10одночасно найманих осіб.

У значенні Податкового кодексу, найманими особами в платників єдиного податку розуміються громадяни, які перебувають із фізособою-підприємцем у трудових відносинах. Фізичні особи, котрі надають підприємцю послуги за цивільно-правовими договорами, до цієї категорії не відносяться.

Обчислюючи кількість осіб, які перебувають у трудових відносинах, "єдинник" 2 групи має право не враховувати своїх працівників, які знаходяться у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею певного віку й призваних в армію у зв'язку з мобілізацією.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.