Який термін служби РРО і хто надає послуги з їх технічного обслуговування?

12 Кві 2015 / 18:53 | Переглядів: 1723

Касапарат

Відповідно до п. 2 Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12травня 2004 року №601 із змінами і доповненнями, строк служби - строк, протягом якого виробник (постачальник) гарантує працездатність реєстратора розрахункових операцій, у тому числі комплектувальних виробів та його складових частин, збереження інформації у фіскальній пам'яті за умови дотримання користувачем вимог експлуатаційних документів. Строк служби реєстраторів розрахункових операцій встановлює виробник цієї продукції.

У випадку, якщо виробником (постачальником) не встановлено строку служби (а це здебільшого стосується старих моделей касових апаратів), слід керуватися нормою щодо семирічного з моменту введення в експлуатацію, але не більше дев'яти років від дати випуску, строку служби апарата.

Стаття 2 Закону України від 06 липня 1995 року №265/95 - ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (зі змінами та доповненнями) дає визначення центрів сервісного обслуговування (ЦСО). Отож, ЦСО - суб'єкт господарювання, який за договором з постачальником надає послуги щодо введення в експлуатацію, технічного обслуговування, гарантійного, післягарантійного ремонту реєстраторів розрахункових операцій.

Детальнішу інформацію щодо центрів сервісного обслуговування, до яких можуть звернутись платники Тернополя та Тернопільського району, можна отримати в Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ.

Нагадуємо, що з 1 липня, відповідно до чинних змін, фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку третьої групи при здійсненні діяльності зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій. А з 1 січня 2016 року така вимога буде і до фізичних осіб - “єдинників”, які обрали другу групу.

Довідки за телефоном: 43-46-10.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.