Які зміни внесені до Декларації про майновий стан і доходи?

09 Січ 2018 / 16:22 | Переглядів: 1604

Податкова декларація пдв

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що 31 грудня 2017 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 6.06.2017 №556, який вніс зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи (далі - Декларація) та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 2.10.2015 №859.

Змінами внесеними вказаним Наказом передбачено, що фізичні особи-підприємці у додатку Ф2 до Декларації відображають амортизаційні відрахування за витратами, понесеними напридбання (самостійне виготовлення) основних засобів та придбання нематеріальних активів.

Також, для фізичних осіб - підприємців, які у звітному (податковому) році припиняють державну реєстрацію підприємницької діяльності за власним рішенням та подають Декларацію у строки, встановлені абзацом другим пункту 177.11 статті 177 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), передбачено відображення дати прийняття рішення про припинення у рядку 8 "Категорія платника" Декларації.

Крім того, розділ ІІ Декларації доповнено рядком 10.9.1, в якому вказується сума доходу, отриманого у вигляді додаткового блага відповідно до абзаців другого та третього підпункту "д" підпункту 164.2.17 пункту 164.2 статті 164 розділу IV Кодексу за кредитом, що отриманий на придбання житла (іпотечний кредит).

Також нагадуємо, що дізнатись про особливості деклараційної кампанії 2018 року можна у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул.Білецька,1 чи за телефоном: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.