Які є обмеження щодо права на нарахування податкової знижки?

06 Кві 2018 / 06:26 | Переглядів: 2180

податкова відсотки

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що згідно з Податковим кодексом податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку і також резиденту-фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідну податкову інспекцію і має про це відмітку у паспорті.

Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку на доходи фізичних осіб у звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника такого податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена на суму податкової соціальної пільги.

Якщо громадянин за наслідками 2017 року не скористався своїм правом на нарахування податкової знижки до кінця 2018 року, то таке право на наступні роки не переноситься.

Докладні консультації, тренінги щодо Деклараційної кампанії - 2018 та надання практичної допомоги у заповненні електронної звітності отримайте у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-46, 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.