А як же подарунки?

02 Лип 2014 / 06:42 | Переглядів: 2159

Подарунок

Подарунок завжди приносить радість як тому, хто його отримує, так і тому, хто дарує. Часто, працівники в честь ювілею чи іншої визначної події, отримують від своїх роботодавців товари (подарунки), які включаються до загального місячного оподатковуваного доходу як додаткове благо таких працівників, крім випадків передбачених ст.165 Податкового кодексу України.

Зокрема, цією статтею встановлено, що до оподатковуваного доходу платника податку не включаються вартість подарунків, а також призів переможцям та призерам спортивних змагань, якщо їх вартість не перевищує 50% від однієї мінімальної заробітної плати у розрахунку на місяць, встановленої на 1 січня звітного податкового року. У 2014 році така сума становить 609 грн.

Якщо ж вартість дарунка перевищує 609 грн, то сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставками 15% та/або17%

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.